2015 Gelinlik Modelleri

By | 16:04 1 comment
Her kadın bir gün gelinlik giymenin hayalini kurar. Fakat her kadının gelinlik hayali farklıdır. Bu fark da hayata bakış ve duruşlarından kaynaklanır. Bu nedenledir ki modacılar her tarz kadın için bir gelinlik üretirler.

2015 yılında da her kadının farklı durunuşu olduğunu bilen modacılar her tarza uygun gelinliklerle podyumları süsledi. Fakat 2015 yılının moda gelinlikleri daha çok vintage gelinlikler, kısa gelinlikler ve V yakalı gelinler oldu. Bu gelinliklerin yanı sıra pek çok modacı kabarık gelinliklere, dantel kollu gelinliklere, balık model gelinlere, straplez gelinlere de yer verdi.






                     



                    



                                           


Peki 2015 yılının trend gelinlerini satan mağazaya girdik ama bizim vücudumuza uygun olan gelinliği nasıl seçeceğiz. Vücut tipinize göre nasıl gelinlik seçilir?

Armut Tipi Vücutlar İçin Gelinlik Modelleri
Geniş kaça, dar omuz ve fazla büyük olmayan göğüslere sahipseniz armut tipi vücuda sahipsiniz demektir. Geniş olan kalçayı kamufile etmek istiyorsanız A form gelinlikler ve kabarık gelinlikler tam size göre. Göğüslerinizi kalçanıza biraz daha orantılamak istiyorsanız göğüs kısmı drapeli gelinlikler tercih etmelisiniz. Eğer rahatsız edici boyutta bir kaçaya sahip değilseniz balık modelleride tercih edebilirsiniz.


 Kum Saati Vücutlular İçin Gelinlik Modelleri
Kum saati en orantılı vücut tipidir. İstediğiniz her model size uygun olur. Vücudunuzu öne çıkartan bele oturan gelinlikler, sırt dekolteli kuyruklu gelinler sizi daha şık gösterebilir.

 



Elma Tipi Vücutlar İçin Gelinlik Modelleri
Göğüs kalça ve bel aynı ölçülerdeyse elma tipi vücuda sahipsiniz demektir. Beli çok fazla ön plana çıkartan gelinliklerden kaçınmak gerekir. Helen tipi ve robadan olan ve göğüs altından bollaşan gelinlikler tam size göre. Böylece belimiz değilde göğüs kısmımız dikkat çekecek ve bel kısmınız göze gelmeyecek.

 


Atletik Vücutlar İçin Gelinlik Modelleri
Geniş omuzlar, küçük göğüsler ve dar kalçaya sahipseniz atletik vücutlusunuz demektir. Atletik görünümden daha feminem bir görünüme geçmek için dantelli, sırt dekolteli, süslemeli gelinlikler seçmelisin. Belinde kemer olan gelinliklerde beli olduğundan daha ince algılatacağı için sizi daha kıvrımlı hatlara sahip gösterir.

 


1 yorum : Leave Your Comments

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe