Evde Pedikür Yapımı

By | 10:05 Leave a Comment


Kadınlar için ayak bakımı ve güzelliği çok önemlidir. Kışın kalın çoraplar ve botlar içinde ayaklarımızı pek görmediğimiz için gözümüze batmazlar ve bu durum ayaklarımızı biraz ihmal etmemizi sağlar. Fakat yaz mevsimi gelmeye başlayınca ayaklarımız gözümüze batmaya başlar. Hemen güzellik salonlarına gidip pedikür yaptırmak isteriz. Bazılarımız da güzellik salonlarında pedikür yaptırmaktan hoşlanmaz ve kendi pedikürünü kendileri yapmak isterler ve evde nasıl pedikür yapabilirim diye araştırmaya başlarlar. İşte ben bu yazımda sizlere evde nasıl pedikür yapabileceğinizi fotoğraflar eşliğinde anlatacağım. Ben kendi pedikürümü kendim yapıyorum çünkü pedikür eğitimi aldım fakat çok zor değil. Biraz el becereniz varsa sizler de rahatlıkla evinizde kendinize pedikür yapabilirsiniz.

Evde Pedikür Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;

  1. Törpü
  2. İçine ayaklarınızın sığabileceği bir kap
  3. Topuk törpüsü
  4. Et makası
  5. Duş jeli
  6. Kolonya
Evde Pedikür Yapımı;

  • İlk olarak tırnakları törpülüyor ve şekil veriyoruz. Tırnak batmasını önlemek için uç kısımları biraz yuvarlak törpüleyelim.
     

  • İkinci olarak ayaklarınızın sığabileceği bir kabın içini ılık suyla doldurup içine istediğiniz bir duş jelinizden döküp karıştırın. 15-20 dk boyunca ayaklarınızı içinde bekletin. Bu ayaklarınızın ve etlerinizin yumuşamasını sağlayacak. Böylece etleri tırnaktan sıyırıp kesmeniz kolaylaşacak
   
  • Ilık sudan çıkardığınız aylarınızı kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Ardından törpünün uç kısmıyla tırnak etlerinizi geriye doğru itin. 
    
    • Çok kalın olan tırnak etlerini ise törpünün ucuyla tırnaktan ayırıp et makasıyla yarım ay şeklinde kesin. Dikkatli olun fazla derine girip etinizi de kesmeyin. Ardından  tırnaklarınızı kolonya ile dezenfekte edin.
        
      • Topuklarınızı törpüleyin.
          

        • İstediğiniz renklerde oje sürün. En güzel görünen el ve ayak tırnaklarınızın aynı renkte olması ama illede öyle olacak diye bir şey yok.
            

          • Tırnaklarınızda oje kuruyunca ayaklarınıza nemlendirici sürüp yumuşacık ayaklarınızla yaz boyunca güzel güzel gezip dolaşın :) 
             





          0 yorum :

          Yorum Gönder

          Bumerang - Yazarkafe
          Bumerang - Yazarkafe