Pudra Kullanmanın Cilde Zararları

By | 00:08 3 comments
Bir güzellik uzmanı olarak ilk öğrendiğim; zararsız sandığım pudranın cilde ne kadar zararlı olduğu oldu. Makyaj dersine girdiğimizde hocamız ilk olarak cilt türlerine değindi. Bende pudranın zararlarından önce sizlere birazcık cilt türlerinden bahsetmek istiyorum.

Cilt türlerinden, ben karma cilt türüne sahibim. Yani T bölgem yağlı. Fakat bu cilt karma cilt deyip geçemiyoruz. Karma cilt yapısının bile bir çok alt başlığı mevcut. Ben bu alt başlıklardan karma hassas cilt türüne uyuyorum. T bölgem ( çene burun ve alın bölgesi)  yağlı ve akne oluşumuna müsait iken yanak bölgem de bir o kadar kuru ve cildim yağlı olmasına karşın cilt yapım ince, çabuk kızaran bir cilt. Ben güzellik uzmanlığı eğitimi almadan önce nasıl olsa T bölgem yağlı ben pudra kullanmalıyım dedim ve hep pudra alışverişi yaptım. T bölgem için pudra uygun bir üründü fakat kuru ve hassas yanaklarım için de bir o kadar uygun olmayan bir üründü. Çünkü pudra cildi kurutma özelliğine sahip. Bu da demek oluyor ki ciltteki yağı nemi emiyor. Yani benim zaten kuru olan yanaklarım iyice yağsız ve nemsiz kalıyormuş. E kuru ve nemsiz cildin sonu da daha erken yaşlanmak, daha erken kırışmak değil mi. Yani ben güzellik uzmanlığı eğitimi almasam cildime verdiğim bu zararı asla anlayamayacaktım. Konuyu toparlarsam pudranın zararları;
  1. Pudra toz bir yapıya sahip olduğu için gözenekleri tıkar ve cildin nefes almasını engeller.
  2. Pudra kurutucu etkisi sebebiyle ciltteki yağı ve nemi emerek kırışıklıklara neden olur.
Pudranın cilde zararlarını azaltmak için;

  1. Pudrayı sürmeden bir kaç dakika önce cilde güneş kremi veya nemlendirici sürüp ardından pudrayı uygulayalım. Böylece pudranın cildimizdeki nemi emmesi bir nebze engellenmiş olur.
  2. Eve döndüğümüz gibi cildimize uygun bir temizleyiciyle hemen cildimizi temizleyip, tekrar hemen nemlendiricimizi sürelim. Böyle cildimizin kaybettiği nemi tekrar yüklemiş oluruz.

3 yorum : Leave Your Comments

  1. Pudra kullanmak benimde hiç fikrime uyan birşey değildi. Benim halalarım, teyzelerim hiç güzellik ve bakım ürünleri kullanmamalarına rağmen ciltleri çok güzel. Ben bazen mecbur kalıyorum iş ve blog yazarlığı hayatımda cildin rengini toparlayan bir ürün kullanmaya. Yıllardır ayak diredim. En sonunda zor zamanlar için diyebileceğim sıvısını kullanıyorum. Çok güzel bir yazı. Her ürünü sorgulamadan yüzüne süren hanımlar için süper bir bilgi... Ben de paylaşayım sosyal medyamda. :) Sevgiler, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cildimizi temiz tutmak en önemlisi. Teşekkür ederim sizinde yüreğinize sağlık sevgiler benden size gelsin :)

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe