Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır

By | 04:57 Leave a Comment
Bu yazımda sivilcelerinizden kurtulmak için dermatoloğa gidin gibi tavsiyelerde bulunmayacağım ve sivilceler için tedavi yöntemlerine değinmeyeceğim. Direk sivilceleri makyajla nasıl gizleyebiliriz kısmını açıklayacağım.

Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır;
Makyaj yaparken kapatmakta en çok zorlandığımız nokta sivilceleri ve sivilce lekelerini kapatmak. Kimi zaman kapattığımızı zannettiğimizde bir kaç dakika sonra sivilce olan bölgenin kuruyup dağıldığına ya da sivilcenin kapanmamış ve kıpkırmızı olarak hiç kapatmamışız gibi orada durduğuna şahit oluruz. Sivilceleri kapatmada başarısız olmamak için ilk adım olarak cilt tipimize uygun bir yüz yıkama jeli ile yüzünüzü yıkayın, ardından tonikleyin.

Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır

İkinci adım olarak sivilce kapatmada yaptığımız en büyük yanlış sivilceleri fondöten ile kapatabileceğimizi zannetmemiz. Oysa sivilceler kırmızı olduğu için kırmızıyı nötrleyen renk yeşildir. Yani sivilceleri makyajla kapatmak için yeşil bir kapatıcı kullanmanız gerekiyor. Kapatıcıyı da elinizle sürme yöntemi yerine sivilcenin üzerine tamponlama yöntemiyle uygulamalısınız. Böylece sivilce daha iyi kapanacaktır. Bu işlemi de uyguladıktan sonra istediğiniz gibi makyajına devam edebilirsiniz. Yani fondöten yada pudra kullanmak istiyorsanız yüzünüze dilediğiniz ürünü uygulayabilirsiniz. Sivilceleriniz artık görünmeyecek ve pürüzsüz bir cilde sahip olmuş olacaksınız :)


0 yorum :

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe