Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

By | 12:01 Leave a Comment
Güzellik uzmanı olarak bugün sizlere evde yapabileceğiniz cilt bakımını anlatacağım. Çok fazla akne probleminiz yoksa cilt bakımınızı evde kendiniz yapabilirsiniz. Çok fazla akne probleminiz var ise önce bir dermatoloğa görünmeli ve ardından doktorunuzun önerileri doğrultusunda bir güzellik merkezine gitmelisiniz. Bugün anlatacağım cilt bakımı mini cilt bakımı diye geçiyor. Yani kuaförlerde uyguladıkları 30  40 tllik cilt bakımları şimdi size anlatacağım cilt bakımından farklı veya fazlası değil.


Cilt bakımında işlem sırası çok önemlidir. Direk bir peeling alıp onu hemen yüzünüze uygulayıp a tamam ben cilt bakımımı yaptım siyah noktalardan kurtulayım olmaz. Tüm ürün ve işlemlerin bir sırası var ve bunlara uyulması gerekiyor.

Cilt bakımı yapmak için gerekli malzemeler;
  1. Yüz temizleme sütü
  2. Peeling
  3. Tonik
  4. Maske
  • İlk önce yüzümüzü sadece suyla yıkıyoruz. Böylece önce yüzümüzü biraz tozdan arındırmış ve nemlendirmiş oluyoruz. 
  • Yüz temizleme sütümüzü elimizle yüzümüze dairesel hareketlerle sürüyoruz. Ardından yüzümüzü yıkayarak temizliyoruz. Bu işlemle birlikte yüzümüz kir ve tozdan iyice arınmış oluyor.
  • Peelingimizi yüzümüze sürüyoruz. Parmak uçlarımızı biraz ıslatıp dairesel hareketlerle yüzümüze uyguluyoruz. Eğer hassas bir cilt tipimiz varsa yanak bölgemize daha yumuşak hareketler uygularken burun, alın ve çene bölgemize daha sert hareketler uygulayabiliriz. Bir iki dakike peelingi yüzümüze uygulayıp yine yüzümüzü temizliyoruz. Böylece gözeneklerimiz de temizlenmiş oldu.
  • Açılan gözeneklerimizi hem kapatmak hemde dezenfekte etmek için yüzümüze tonik uygulamamız gerekiyor. Toniği de pamukla değilde toniği biraz elimize alıp yüzümüze tamponlama yaparak yediriyoruz. Pamuk yerine tamponla yapmamızın nedeni toniğin gözeneklerimize daha iyi nüfuz etmesini sağlamak.
  • Tüm bu işlemlerle birlikte yüzümüz biraz yoruldu. Bu sebeple hem nemlendirmek hem de beslemek için cilt tipimize uygun bir maskeyi yüzümüze uygulayıp ardından temizleyerek işlemimizi sonlandırıyoruz. 
Artık siyah noktalarımız hafiflemiş cildimiz arınmış ve tertemiz oldu. Bu uygulamayı hafta bir kez uygularsak cildimizin daha sağlıklı parlak bir görünüme sahip olmasını sağlarız. Siyah nokta sivilce gibi sorunlar yaşamamış oluruz.





0 yorum :

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe