Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası Yorumum

By | 04:34 2 comments
Her kadın saçlarında değişikliği sever. Kimi zaman kestirir kimi zaman boyatır ama illa ki saçlarında bir değişliğe gider. Renkten renge geçiş yaparken de saçlarımız kurur, yıpranır ve incelir. Ne kadar bakım yapsak da o uçlardaki kuruluğa kalıcı olarak bir çözüm bulamayız. Ben koyu renk saçı daha çok seviyorum ve saçlarımı koyu kahve rengine boyuyorum. Koyu renk saçı daha çok beğendiğim için saçlarımı boyamak zorunda kalıyorum ve  boya nedeniyle saç uçlarım kuruyor, sertleşiyor, dolaşıyor, taranmıyor. Birde ince telli ve yağlı bir saça sahip olunca bolca saç kremi de kullanamıyorum, saç kremi saçlarımın daha çok yapışmasına ve daha çabuk yağlanmasına neden oluyor. Böyle olunca saçlarımı boyamayım diyorum ama dayanamıyorum. O halde bu saç uçlarındaki kuruluğa kalıcı bir çözüm bulmam gerektiğine karar verdim ve başladım araştırmaya. Okuduğum makalelerden çıkardığım sonuç saçımızı bu denli yıpratan ve kurutanın amonyak olduğuydu. Amonyaksız saç boyası araştırmaya başladım ilk karşıma çıkan Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası oldu. Biraz daha araştırmaya devam ettim ve kullananların Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyasından çok memnun olduğunu okudum. Saçlarımın uçlarındaki bu kuruluktan o kadar sıtkım sıyrılmıştı ki hemen gidip bir adet koyu kahve rengi Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası aldım. Eve gelip kutuyu açtığımda ilk dikkatimi çeken oksidanının biraz daha farklı olduğuydu.

Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası

Boyayı açtım ve hazırlamak için boya kabında karıştırmaya başladım. Normalde boyayı karıştırırken hepimiz rahatsız edici yoğun ve keskin bir kokuya maruz kalır. Fakat Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyasında bu durumu yaşamamış olmam beni şaşırttı. Boyada o rahatsız edici yoğun koku yerine mis gibi bir koku vardı. Kıvamı da meyveli yoğurt kıvamı gibi diyebilirim. Yumuşak bir kıvama sahip olması ve kokusunun güzel olması sebepleriyle saçınızı boyamanızı kolaylaştırıyor diyebilirim. Saçımı boyarken ki izlenimlerim olumluydu. Boyayı saçımdan yıkayıp akıttıktan sonraki izlenimlerim ise aşırı derecede olumlu oldu. Saçlarımı boyadan arındırırken bile saçlarım pasparlak ve yumuşacıktı. Sanki saçlarımı boyamamışım da bakım yaptırmışım gibiydi. Acaba ilk gün diye mi böyle yumuşak oldu diye hala içinde bir tedirginlik vardı. Aradan üç hafta geçmesine rağmen Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası ile boyadığım saçlarım hala parlak ve yumuşacıktı.

Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası

Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası hakkında olumlu yorumlarım var da olumsuz yorumlarım yok mu. Malesef olumsuz bir yorumum var. Bu saç boyası pek kalıcı değil. Rengi çok çabuk aktı. Üç hafta sonra yine başka bir boyayla saçlarımı boyamak zorunda kaldım fakat saçlarım yine mat ve çok kuru oldu. Pişman oldum ve düşündüm ki eğer Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyasının siyah rengini alırsam bu kez aktığında koyu kahverengi olur ve ben yine o yumuşak ve parlak saçlara sahip olurum. Yine sabırsız ben hemen marketten Garnier Olia Siyah rengini aldım ve saçlarımı boyadım. Yıkarken oh yine saçlarım yumuşacık oldu dedim :) Saçımı siyah renge boyayalı 2 hafta oldu ve henüz renginde çok fazla bir akma yok. Ayrıca ben Garnier Olia'nın siyah tonunu çok sevdim. Öyle ayakkabı boyası gibi bir rengi yok çok doğal bir siyah oldu.İlk defa siyah saç boyasını sevdim. Artık favori saç boyam Garnier Olia Siyah.

2 yorum : Leave Your Comments

  1. Bu boyanın kıvamı bana çok sıvı geldi uygulama sırasında güçlük çektim ama sonuç kötü değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kıvamı biraz sıvı ama ben bayılıyorum kokusu ve kıvamı meyveli yogurtlar gibi :)

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe