Evde Saç Rengi Açma

By | 15:23 5 comments
Evde Koyu Renk Saçı Açma
Canım arkadaşım koyu kızıl renk olan saçlarını açtırıp sarı yaptırmak istedi. Bizde kuaför aramaya başladık. Sorduk sorduk hep çok yüksek fiyatlar söylediler. Arkadaşım da sinir oldu kuaförlere ve açtırmaktan vazgeçti. Bende bir ay önce annemin koyu kahverengi olan saçlarını açıp sarıya döndürmüştüm. Hiç yıpranmamış ve istediğimiz rengi elde etmiştik. Buna güvenerek gel istersen ben senin saçlarını açıyım dedim. Arkadaşım da tamam dedi ve malzemeleri alıp eve geldik. Veee saçı açtık hiçte fena olmadı. Demek ki evde saç açmak imkansız değilmiş. Evde saç açma işlemini ikinci kez yaptığım için bu kez daha iyi bir sonuç elde ettim.

İlk önce saçları açma işlemini anlatıyım sonra ürünün de evde açtığımız saçın da fotoğraflarını ekleyeceğim. Kızlar sizde kuaför kuaför gezdiniz ve çok yüksek fiyatlarla karşılaştınız açtırmaktan vazgeçip tekrar koyu renge boyamaya karar verdiyseniz durun birde evde kendiniz saçınızı açmayı deneyin derim.
Evde koyu renk saçı açmak için;

  • Koyu renk saçlarınızı evde kendiniz açmak için aldığınız ürünü arkasında yazan şekilde hazırlayın.
  • Gözden çıkartabileceğiniz kıyafetini giyin çünkü açıcı değdiği yeri hemen solduruyor. 
  • Bir adet bone saçlar kapalı olunca daha sıcak kalacak
  • Açıcıyı sürme işlemine uçlardan başlıyoruz ve hızlı hızlı sürüyoruz ki her yer aynı renk olsun. Yoksa bazı yerler daha çok açılırken bazı yerler daha koyu kalacaktır.
  • Açıcıyı saç dibimize 1 cm kalana kadar sürüyor ve 25 dk bekliyoruz. Eğer dip boyamız 1 cmden daha fazlaysa dip boyamızın geldiği kısma kadar sürüp 25 dk bekliyoruz.
  • 25 dk dolduktan sonra açıcıyı diplere de uyguluyor ve 10 dk bekliyoruz.
  • Bu işlemleri uygularken arada bakıyoruz ne kadar açılmış saçımız diye. Eğer saçınız inat eder açılmazsa sıcak fön tutuyoruz.
  • 35 dk dolduktan sonra şampuanla yıkıyoruz.
Biz evde saç açma işlemimizi uyguladık ve öncesi sonrası fotoğraflarımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Öncesi                                                                          Sonrası


Kızlar saçı açtığımız ürün de bu
Evde saç açma işlemimizi dün gece uygulamıştık. Saç yıpranmasın diye hemen sarıya boyamadık ve ertesi günü bekledik. Bugün sarıya boyayıp evde koyu renk saçtan sarıya dönme işlemimizi bitireceğiz:)

Kızlar küllü sarıya boyadık ve hiçbir şey değişmedi. Meğer saça cila yapılması gerekiyormuş. Cilayı nasıl hazırladığımızı burada anlattım. Saça cila işlemimizi yaptık ve sonuç;



5 yorum : Leave Your Comments

  1. güzel bir renk olmuş iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  2. modaveguzelliksokagi11 Şubat 2015 15:00

    Çok teşekkürler kızlar :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında kuaförlerinde yaptığı farklı değil ama ben cesaret edemezdım herhalde
    Sevgiler
    Şafak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. modaveguzelliksokagi24 Şubat 2015 10:11

      Aynen canım hatta ne malzeme kullandıklarını da bilmiyoruz. Anneminde saçlarını siyahtan sarıya çevirdim hiçbir zor yanı yok ben artık asla kuaföre gitmem :)

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe