Evde Siyah Saçı Açma

By | 15:34 5 comments
Siyah saçtan vazgeçemeyen, açtırıp açtırıp tekrar saçını siyaha boyayanlardandim. Ne oldu da birden ben sarı saçlı olucam diye karar verdim bilmiyorum. Fakat aklıma birşey düşünce dayanamadığım için kendimi markette siyah saçı açacak ürünler ararken buldum :) Pakette Ultra Yoğun açıcının vaadettiği 4 ila 6 tona kadar saç rengini açmaktı ve bu benim için yeterliydi. Evde saç rengini açanlar bilir ki saçınızı açtığınızda turuncu çirkin bir renk olur. Bu rengin gitmesi için de kuaförler cila diye birşey yaparlar. Bu cila da yine boyayla yapılır. Cila işlemi için de küllü sarı ve bal köpüğü rengini aldım. Küllü sarı alma sebebim küllü tonların turunculuğu alması. Bal köpüğü rengini alma sebebimde simsiyah saçtan birden çok açık bir sac rengine geçiş yapmak istemem. 

Aldım boyaları eve geldim. Saçımı siyaha boyayalı henüz bir ay olmamıştı. Yinede açıcıyı uclardan sürmeye başladım. Evde saç renginizi açarken dikkat etmeniz önemli bir nokta da açıcıyı çok hızlı bir şekilde surmeniz. Aksi durumda saçınızın heryeri eşit bir renk olmayacaktır. Bende hızlı hızlı sürdüm. 5 dk sonra diplere de sürdüm. Saçıma açıcıyı süreli 10 dk olmustu ki diplerimin sap sarı olduğunu görüp panikledim ve hemen yıkadim. Ardından hemen cila yaptım. Ekledigim fotoğrafta ortadaki ilk yaptığım işlemden sonraki saçlarım. 

Iki hafta sonra gözlerim sac rengime iyice alıştı ve daha çok sarı olmasın için bu kez boyamaya karar verdim. Koleston 11.1 tüp boyasi ile 30 volum oksidan aldım ve saçlarımı boyadim. Bir miktar daha açılmıştı saçlarım ama fotoğrafta farkedilecek kadar değildi. Yine iki hafta sonra saçlarımı biraz daha sarı olsun diye bu kez 12.00 palette özel sarılar serisi ile boyadım. Saçlarımda çok fazla bir açılma gozlemleyemedigim için yaklaşık 1 saat boyunca boyayı saçımda beklettim. Sonuç artık daha tatmin edici bir sarıya kavusmustum. Evde saç rengi açmak sanıldığının aksine hiç de zor değilmiş. Hemde yeni boyanmış bir siyah saçı evde açtım. Ayrıca saçımda açma işlemi görmüş bir saç gibi yipranmislik ve matlık yok. Fakat herkesin saçında aynı olacak diye bir garanti yok hanımlar. Daha önce hiç denemediyseniz bir arkadaşınızdan yardım almadan kendiniz evde saçınızı açmayı denemeyin derim ben. 

 

5 yorum : Leave Your Comments

  1. iyi cesaret etmişsiniz kısa süre aralıklar boyamaya:))
    Ben de doğal rengim siyaha yakın kahve yıllarca asla dediğim tek şeydir saç rengim:))haliyle boyayı da en yakın tonda alıyorm.
    sağlıkla kullan canım yıpranmamış olmasına sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Bence asla deme çünkü değişiklik insana çok iyi geliyor hemde değişiklik oluyor :)

      Sil
  2. merhaba öncelikle çok tebrik ediyorum sizi gerçekten çok başarılı bir sonuç elde etmişsiniz.Saçınızın en açık hali küllü gibi duruyor tam benim istediğim gibi küllü mü? :D

    YanıtlaSil
  3. merhaba öncelikle çok tebrik ediyorum sizi gerçekten çok başarılı bir sonuç elde etmişsiniz.Saçınızın en açık hali küllü gibi duruyor tam benim istediğim gibi küllü mü? :D

    YanıtlaSil
  4. Evet bende defalarca actım sacımı :))))

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe