Saç Dökülmesine Karşı Propolis

By | 02:16 2 comments
Son zamanlarda şampuan ve saç kremlerinde bal ve polen özleri kullanılmaya başlandı. Bal ve polen özlerinin içerisinde bulunan aminoasitler ve vitaminler saçların beslenmesini sağlıyor. Arının bir diğer mucizevi ürünü plan propolis de insan vücudu için çok faydalı bir ürün. Vücudumuz için faydalı olan propolis neden saçlarımız için de faydalı olmasın. Propolisin içinde bulunan B1, B2 ve E vitaminin saç sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ayrıca propolisin anti bakteriyel özelliğinin ne kadar yüksek olduğu tüm dünyada kabul görmüş bir gerçek. Bu anti bakteriyel özelliği propolisin tıkalı saç derisi ve gözeneklerini açmada etkisi olduğunu gösteriyor. Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar doktora veya eczaneye gittiklerinde ilk önce saç analiz cihazı ile saç derisine bakılır. Saç köklerini tıkayan beslenmesini önleyen bir durum söz konusuysa kullandıkları şampuanı değiştirmeleri istenir. Biz estetisyenler de merkezimize dökülme sorunu yaşadıkları için gelenlerin ilk önce saç köklerine bakarız ve ilk olarak tıkanmış olan saç köklerini açıp beslenmesini sağlamaya yönelik bir uygulama öneririz. Saçlı derinin önemi bu kadar büyük ve önemliyken propolisin saç dökülmesinde nasıl bir etkisi olacağını bir düşünün. Peki neden saç derimizin tıkanmaması bu kadar önemli. Tabiki saç köklerimizin oksijen alabilmesi için. Bilinçsiz bir şekilde kullandığımız içlerinde silikon bulunan şampuanların tümü saç köklerimizi tıkayarak saçlarımızın yeterli oksijeni alamamasını, beslenememesine ve böylece saçlarımızın dökülmesine neden olur. Propolisin anti bakteriyel özelliği ile açılan saç köklerimiz daha rahat oksijen alırken bu esnada propolisin içinde bulunan B1, B2 ve E vitamini saçlarımıza hızla nüfuz eder. B1, B2 ve E vitamini saç dökülmesini önlediği gibi saçların daha hızlı uzamasını da sağlar. Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar dışarıdan B1, B2 ve E vitamini almak yerine tamamen doğal olan propolisten faydalanabilirler.

saç dökülmesine karşı propolis

Peki saç dökülmesine karşı propolis nasıl kullanılır. Saçlarınıza düzenli olarak sürdüğünüz bir yağ karışımınız varsa onun içerisine propolis ekleyebilirsiniz. Böylece saç bakım yağınız ile saçınıza bakım yaparken propolisin vitaminlerinde de faydalanmış olursunuz. Ayıca günlük olarak kullandığınız şampuanınıza da propolis ekleyerek yine saçlarınızın propolisin vitaminlerinden faydalanmasını sağlamış olursunuz.

saç dökülmesine karşı propolis

Son olarak propolisin faydalarının bilinip çok fazla talep görmesi propolis adı altında propolis özelliği olmayan ürünler de satılmaya başlandığını belirtmek isterim. Güvendiğiniz yerlerden temin etmenizi öneririm. Fiyatı daha uygun diye vitamin değeri olmayan ürünler almayın. Hepimize sağlıklı, hacimli parlak saçlar dileği ile :)

2 yorum : Leave Your Comments

  1. propolisin pek çok faydası olduğunu duymuştum araştıracağım bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faydaları saymakla bitmiyor mutlaka araştırın :)

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe