Pages

30 Aralık 2015 Çarşamba

Ojelerdeki Büyük Tehlikeye Dikkat

Liseye giderken saç dökülmesi problemi yaşamaya başlamıştım. Saç dökülmesinin nedenlerini araştırırken bir yandan da saç dökülmesini durduracak çözümleri araştırıyordum. Saç dökülme nedeninin kansızlık gibi içeriden gelen nedenleri olduğu kadar şampuanların içerisinde bulunan zararlı kimyasallardan da kaynaklandığını öğrendim. Yaklaşık 10 yıldır da kullandığım şampuanların içeriğine dikkat ediyorum. Gür saçlara sahip olmadığım için de şampuan içerikleri benim için çok büyük bir önem arz ediyor. Gerçekten de lise dönemindeki o saç dökülmesine bir daha maruz kalmadım. Oje diyorduk nerden bu konuya geldik dediğinizi duyar gibiyim. Kullandığım ürünlerdeki zararlı kimyasallara ilk takıntım şampuanlarla başladı demeye getiriyorum aslında :) Malum güzellik uzmanı olunca da iyice bu işin içine girdim ve bildiklerimi öğrendiklerimi elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Gelelim ojelerde ki tehlikeye, ojelerde bulunan zararlı kimyasallara ve hangi ojeler de bu zararlı kimyasalların bulunmadığına.
ojelerdeki tehlike

Biz bayanlar için ellerimiz ve tırnaklarımızın duruşu çok önemlidir. Biçimli tırnakları, manikürlü ve ojeli tırnakları çok severiz. Peki çok sevdiğimiz bu ojelerin bazılarının sağlığımız için zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Genelde hepimiz oje alırken sadece rengine bakmakla yetiniyoruz. Oysa ojelerin bazılarında bulunan zararlı kimyasallar kanser, astım ve üreme bozukluğuna neden olabiliyor. Peki nedir bu ojelerde ki zararlı kimyasallar; toluen, formaldehyde, BDP.

Toluen; Boya, plastik, uçak ve ayakkabı yapıştırıcılarının imalatında kullanılıyor. Bu zararlı kimyasal ojenin renginin kalıcı olması için kullanılıyor. Bu kimyasalı bulunduran ojeyi sürdüğümüzde gözeneklerimizden vücudumuza giriyor. Böylece kansızlık, karaciğer, böbrek, kas ve iskelet sistemimizi etkiliyor. Ayrıca hepatit, aşırı kansızlığa neden olabiliyor.

Formaldehyde; Tırnakların sertleşmesi için ve koruyucu olarak kullanılıyor. Derimiz ve tırnağımızla temas ettiğinde kontakt dermatit, kimyasal yanıklara neden olabiliyor. Deri, göz ve solunum sistemim tahrişlerine neden olabiliyorken fazlasına maruz kaldığımızda ise kalp ritmi düzensizliğine, akciğer şişmesine neden olabiliyor.

BDP; Çözücülere, plastiklere, kokulara koyulan bir kimyasal maddedir. Ojelere ise tırnağın kırılmasını önlemek için konuluyor. Fakat ürüme ve sinir sistemimizi zehirleyip hormonlarımızın bozulmasına neden olabiliyor.

Bu zararlı üç kimyasal maddenin bulunmadığı ojelerin bir kısmı; Sally Hansen, Yves Rocher, The Body Shop, Mavala, Chanel.

Organik ürün kullanmayı severler için organik bir oje markası olan Miss W Beaute des Ongles. Tamamen organik, ecocert sertifikalı, hayvanlar üzerinde test yapmayan bir marka. Bu üç zararlı kimyasal maddeyi barındırmadığı gibi paraben de içermiyor.

Tüm bu öğrendiklerimizden sonra artık aldığımız ojelerin renginden önce içeriğine dikkat etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

9 Aralık 2015 Çarşamba

Bebek Mavisi Kaban Nasıl Kombinlenir

Uzun bir süredir kendime açık renk bir kaban almak istiyordum. Kış geldi diye sürekli koyu renklere, siyahlara bürünmek bir yerden sonra beni sıkmaya ve bunaltmaya başlıyor. Acık renk giyinmek için yazı beklemek yerine 2015-2016 kış sezon alışverişimde açık renklere yer vermeye karar verdim :) İlk olarak uzun süredir istediğim açık renk kabanı aldım. Toz pembe ile bebek mavisi arasında kalmıştım ki tam olarak istediğim gibi bir kaban buldum ve rengi de bebek mavisiydi. Bayılarak, aşık olarak yüzümde kocaman bir gülücükle kabanı aldım almasına aldım ama kışın hiç açık renk giyinmeye alışkın olmadığım için bebek mavisi kaban nasıl kombinlenir, bebek mavisi kabanı ne ile giyerim diye düşünmeye başladım. Kendim bebek mavisi kabanımla birkaç kombin yaptım fakat bunlar bana yetmez dedim ve araştırmaya başladım. Sonra dedim ki belki sizde bu kış benim gibi bir bebek mavisi kaban almışsınızdır neden sizinle de bulduğum fotoğrafları paylaşmayayım :)

Bebek Mavisi Kaban Kombinleri;











































8 Aralık 2015 Salı

Dar Omuzlu Kadınlar Nasıl Giyinmeli

dar omuzlu kadınlar nasıl giyinmeli


Dar Omuzlu Kadınlar Nasıl Giyinmeli

Güzel görünmenin en önemli şartlarından biri vücudunu tanımak ve ona göre giyinmek. Dar omuzlara sahip kadınlar giyim konusunda artık zorlanmamalı. Çünkü dar omuzları geniş göstermek hiçte zor değil. Sadece birkaç öneri ile omuzlarınızı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

İlk önerim omuzlarınızı tamamen açıkta bırakacak kıyafetler seçmeyin. Omuzlarınızın tamamen açıkta olması ilgiyi doğrudan omuzlarınızda toplayacaktır. Straplez elbiseler yerine omuz başlarınızı vurgulayacak elbiseleri tercih edin. Eğer straplez bir elbise giymek istiyorsanız da baseninizi kamufle eden mini bir elbise seçin. Böylece omuzlarınızda oluşacak ilgi dağılacak ayrıca baseninizin bittiği yer belli olmayarak omuzlarınız dar görünmeyecektir.

Omuzlarında detay olan modeller sizi daha geniş omuzlu gösterir. Yakası açık modeller de aynı şekilde sizi daha geniş omuzlu gösterecektir.

Etoller, vatkalar ve omuzlardaki drapeler omuzları olduğundan daha geniş gösteren seçenekler içinde yer alıyor.

Şal yakalar da omuzları geniş gösteren modellerden ve bende dar omuzlara sahip olduğum için çok sevdiğim model olan şal yakayı günlük hayatımda sıklıkla kullanıyorum.

Dar Omuzlu Kadınlar İçin Kombinler;