Pages

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır

Bu yazımda sivilcelerinizden kurtulmak için dermatoloğa gidin gibi tavsiyelerde bulunmayacağım ve sivilceler için tedavi yöntemlerine değinmeyeceğim. Direk sivilceleri makyajla nasıl gizleyebiliriz kısmını açıklayacağım.

Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır;
Makyaj yaparken kapatmakta en çok zorlandığımız nokta sivilceleri ve sivilce lekelerini kapatmak. Kimi zaman kapattığımızı zannettiğimizde bir kaç dakika sonra sivilce olan bölgenin kuruyup dağıldığına ya da sivilcenin kapanmamış ve kıpkırmızı olarak hiç kapatmamışız gibi orada durduğuna şahit oluruz. Sivilceleri kapatmada başarısız olmamak için ilk adım olarak cilt tipimize uygun bir yüz yıkama jeli ile yüzünüzü yıkayın, ardından tonikleyin.

Sivilceler Makyajla Nasıl Kapatılır

İkinci adım olarak sivilce kapatmada yaptığımız en büyük yanlış sivilceleri fondöten ile kapatabileceğimizi zannetmemiz. Oysa sivilceler kırmızı olduğu için kırmızıyı nötrleyen renk yeşildir. Yani sivilceleri makyajla kapatmak için yeşil bir kapatıcı kullanmanız gerekiyor. Kapatıcıyı da elinizle sürme yöntemi yerine sivilcenin üzerine tamponlama yöntemiyle uygulamalısınız. Böylece sivilce daha iyi kapanacaktır. Bu işlemi de uyguladıktan sonra istediğiniz gibi makyajına devam edebilirsiniz. Yani fondöten yada pudra kullanmak istiyorsanız yüzünüze dilediğiniz ürünü uygulayabilirsiniz. Sivilceleriniz artık görünmeyecek ve pürüzsüz bir cilde sahip olmuş olacaksınız :)


28 Mayıs 2015 Perşembe

Pazardan Kıyafet Alışverişi Yaparak Şık Giyinmenin Sırları

Güzel giyinmek güzel görünmenin yanında ruhumuza da iyi gelir. Kendimizi güzel hissettiğimizde pozitif enerjimiz etrafımıza da yansır ve etrafımızdan da olumlu yorumlar alırız. Güzel giyinmek ve stil sahibi olmak için büyük markalardan alışveriş yapmaya, yüksek miktarda paralar harcamaya gerek yok. Magazinler de, hatta çevremizde çok parası olduğu halde stil sahibi olamayan kadınları görüyoruz. Demek ki para stil sahibi ve şık olmak için yeterli değil.

pazardan kıyafet almanın sırları


Pazardan kıyafet alışverişi yaparak nasıl şık giyinebilirizŞık giyinmek sadece uyumlu ve süslü püslü giyinmek değil. Bence kaliteli de görünmek çok önemli. Pazarda bu yılın trendi bir ürünü görüp hemen bedeni de uygunmuş bana alıyım ben bunu olamaz. Kumaşının yapısı ve dikişi çok önemli. Kötü bir kumaş ve kötü bir dikiş 20 liraya aldığınız bir bluzu 5 liralık gösterirken, iyi bir kumaş ve temiz bir dikişi olan 20 liralık bluz 60 70 liraya alınmış gibi durur. Pazardan güzel kumaşı olan ve temiz dikişi olan bluz, pantolon, etek, elbise vb aldığınız zaman onları kaliteli bir ayakkabı, çanta yada takıyla kombinlediğiniz zaman asla pazardan alınmış gibi görünmeyecektir. Hatta tüm giydiğiniz parçalar pazardan dahi olsa güzel bir saç ve makyajla tüm giydikleriniz olduğundan daha kaliteli ve şık duracaktır. Ne giydiğinizden çok nasıl taşıdığınız daha önemli.

ucuza şık giyinmek


Ben bir pazar müptelası olarak pazardaki bir çok tezgah içinden şık ve trend ürünleri bulmanın sırrını hemen sizinle paylaşıyorum. Eğer erkenden uyana bilirseniz pazarı ilk açan siz olursanız tüm ürünlere ilk siz ulaşmış olursunuz. Böylece bedeninize uygun olanlar ve güzel parçalar çabuk tükendiği için o parçalara tükenmeden ulaşmış olursunuz. İkinci olarak da birçok tezgah içinden başınız dönmeden kendi yaşınıza uygun ürünleri bulmak için tezgahın önünde duranların, tezgahı karıştıranların yaş gruplarına dikkat edin. Eğer 20 30 yaş aralığındaysanız tezgahın önünde duranların da 20 30 yaş aralığında olmasına dikkat edin. Kendi yaşınıza yakın olmayanların ağırlıkta olduğu tezgahları direk görmezden gelebilirsiniz. Böylece hem zamandan kazanmış olursunuz hem de size uygun ürünler bitmeden tezgaha yetişmiş olursunuz :)

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peeling Seramik Kavanoz

Cilt bakımı, cilt güzelliği denilince aklımıza ilk başta yüzümüz geliyor. Hep yüzümüz için nemlendiriciler, bakım ürünleri bakıyor ve uyguluyoruz. Oysa vücudumuz için de bakım ürünleri kullanmalıyız.

Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peeling Seramik Kavanoz

Cildimiz için büyük bir çoğunluğumuz nemlendirici kullanıyoruz fakat peelingi ihmal ediyoruz yada ben ihmal ediyorum :) İhmal ettiğimi düşündüğüm için bir adet Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peelingi Seramik Kavanoz aldım. İtiraf etmeliyim ki peeling olarak Dairy Fun'u tercih etme sebebim ambalajı oldu:) Çünkü gerçekten çok tatlı kavanozu.


Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peelinginin kokusu çok güzel, kullanımı çok rahat. Gerçekten cildi yumuşacık yapıyor. Duştan sonra benim cildim çok kuruyordu ama Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peelingi kullandığım günlerde duştan sonra nemlendirici kullanma ihtiyacı hissetmemeye başladım. Yapısı oldukça yağlı olduğu için sanırım. Kokusu çok fazla kalıcı. Bu durum kokusunu sevenler için vazgeçilmez olacaktır ama sevmeyenler için kötü bir durum. 

Dairy Fun Karamel&Elma Vücut Peeling Seramik Kavanoz


26 Mayıs 2015 Salı

Parlak Saçlara Sahip Olmak Meğer Çok Kolaymış

Urban Care Naturals Keratin Saç Bakım Serumu Yorumum;
Kısa saçı da uzun saçı da çok seviyorum. Bu yüzden uzun saçlı olmak istediğimde çıt çıt kullanmayı tercih ediyorum ve çıtçıtlarımdan çok memnunum :) Fakat çıtçıtlar beslenemediği için kendi saçımıza göre daha çok yıpranıp matlaşıyorlar. Geçenlerde çıtçılarıma maşa yapmak için annemden yardım istedim. Annem çıtçıtları tutarken bende maşaya doluyordum. Bu işlemi uygularken annem çıtçıtlarımın çok matlaşmış olduğuna değindi ve bende gerçekten çok matlaşmış olduğunu gördüm. Bu duruma bir çözüm bulmalıydım ve araştırmaya başladım. Keratinli ürünlerin matlaşma sorununda çok etkili olduğunu öğrendim. Bir kaç keratinli ürün araştırdım ve benim için Urban Care Naturals Keratin Saç Bakım Serumu'nun uygun olduğuna karar verip aldım. Bugün çıtçıtlarımı yıkadım ve fazla nemini havluyla alıp Urban Care Naturals Keratin Saç Bakım Serumunu çıtçıtlarımın iki parçasına uyguladım. Diğer iki parçasına da normal saç kremi sürdüm. Aradaki farkı görmek için kurumalarını bekledim. Sonucunu sizlerle de paylaşmak için fotoğraflarını çektim. Ben gözlerime inanamadım. Meğer film yıldızlarının saçları kadar parlak saçlara sahip olmak imkansız değilmiş. Ben gerçekten bayıldım Urban Care Naturals Keratin Saç Bakım Serumuna. Parlaklık vermenin yanında elektriklenmeyi de aldı ve yatıştırdı saçları. Beklentimin çok çok üstünde bir ürün. Umarım sizler için de faydalı olur :)



24 Mayıs 2015 Pazar

Yüksek Bel Bikini Modası

Kışın aldığımız kilolar ilkbaharın gelişiyle canımızı iyice sıkmaya başlıyor. Bikini nasıl giyeceğim telaşına giriyoruz. Ah şu göbeğim birazcık daha gitseydi işte o zaman bikini giyerdim diye geçiriyoruz içimizden. İşte tam bu serzenişlerimize yüksek bel bikiniler yetişiyor. Yüksek bel bikini modası ilk olarak 60'lı 70'li yıllarda Amerika'da patlamıştı. 2014 yılında da tekrar yüksek bel bikiniler ünlü moda ikonlarının plajlarda giymesiyle patladı.Yüksek bel bikiniler özellikle karın bölgesinde sıkıntı olanlar için kurtarıcı. Yüksek bel bikiniler korse gibi karın bölgesini toparlar ve daha düz gösterir. Ayrıca bikininizin altını düz renk, üstünü desenli yada neon renklerde seçerek de yine alt bölgenizi yeterince kamufle etmiş olursunuz.

Yüksek bel bikini modelleri;













18 Mayıs 2015 Pazartesi

Salık Gelin Saç Modelleri

Gelin saçı denildiğinde ilk akla gelen topuz saç modeli oluyor. Oysa benim en beğendiğim salık saç modelleri. Kafamın üzerinde bir kafa kadar olan topuzlardan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. Çok yapay ve abartılı geliyor bana. Oysa gelinlik, gelin denilince daha masum ve sadeliği çağrıştırıyor bana. Sanırım çok lafa gerek yok direk salık gelin saç modellerine geçiyorum.

Salık Gelin Saç Modelleri;





























14 Mayıs 2015 Perşembe

İpek Kirpik Uygulaması

Cilt bakımı dersi aldıktan sonra sıra makyaj dersini almaya gelmişti. Sabırsızlıkla ipek kirpik uygulamasını öğrenmeyi istiyordum. İpek kirpik yaptıran arkadaşlarımın kirpiklerini görüp çok beğenmiştim ve bende ipek kirpik uygulaması yapmak için sabırsızlanıyordum. Öncelikle söyleyebilirim ki göründüğü kadar kolay bir uygulama değil. Gerçekten emek verilen bir uygulama. Sonucu da verilen emeğe değiyor. Peki ipek kirpik nedir, ipek kirpik nasıl uygulanır, ipek kirpik kirpiklerime zarar verir mi, ipek kirpik yaptırmanın maliyeti, ipek kirpikler ne kadar süre kullanılır, ipek kirpik uygulaması sonrası nelere dikkat edilmeli sorularınızı alt başlıklar halinde cevaplayacağım. Ayrıca başka sorularınız olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.



1- İpek Kirpik Nedir;
Her bir kirpiğinize tek tek yapıştırılarak uygulanan bir kirpik uzatma, kirpik gürleştirme yöntemidir.

2-İpek Kirpik Nasıl Uygulanır;
Kirpiklere zarar vermeden, ipek kirpiklerin kendi kirpiklerinizin tek tek üzerine yapıştırılmasıyla uygulanır.

3-İpek Kirpik Zararları;
Kötü bir yapıştırıcı kullanılmadığı sürece ipek kirpik uygulaması asla kirpiklere zarar vermez.

4-İpek Kirpik Yaptırmanın Maliyeti;
İpek kirpik fiyatları yaptırılacak yere göre fazlasıyla değişmekte. Ben İzmir'de İpek Kirpik uygulaması ücretini 75 tl ile 300 tl arası olarak gördüm.

5-İpek Kirpik Ne Kadar Süre Kullanılır;
İpek kirpik uygulaması kirpiklere tek tek yapıştırılarak uygulandığı için kirpiklerinizin dökülme zamanı gelip döküldükçe doğal olarak ipek kirpikler de kirpiklerinizle birlikte dökülür. Genellikle 4 hafta sonra bir kısmı dökülen kirpiklerin bakımı yapılarak ve yeniden eklemelerle 3 ay boyunca ipek kirpiklerinizi kullanabilirsiniz.

6-İpek Kirpik Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli;
Uygulama yapıldıktan sonra 24 saat boyunca kirpiklerinize su değdirmemelisiniz. 24 saat geçtikten sonra istediğiniz gibi duşunuzu alabilir, denize, havuza girebilirsiniz. Yüz üstü uyumamanız önerilir.
Kendiniz asla çıkartmaya çalışmayınız aksi taktirde kirpiklerinizi yolmuş olursunuz. İpek kirpiklerinizi çıkartmak isterseniz yaptırdığınız yere gidip onların özel solüsyonla çıkartmasını beklemelisiniz.